dissabte, 16 d’abril del 2011

Intercanvi amb el Collège Saint Joseph de Marcillac-Vallon

25 alumnes de 3ESO de l’INS Can Planas i les seves professores acompanyants vam marxar el dissabte 9 d’abril cap a França per fer l'Intercanvi entre l’INS Can Planas i el Collège Saint Joseph de Marcillac-Vallon (Aveyron, France).

Rebuda a Marcillac.

Vam parar a admirar el viaducte de Millau, magnífica obra arquitectural del britànic Norman Foster. Vam seguir el nostre camí fins a Marcillac-Vallon on ens esperaven els nostres companys francesos i les seves famílies. Vam berenar tots junts i cada alumne se’n va anar amb la seva familia anfitriona.

Aquí estem davant de l'Ajuntament.

El dia després, ens vam trobar a l’Ajuntament del poble on l’alcalde ens va fer un petit discurs de benvinguda. Just després, vam poder tastar refrescos i coca locals. La resta del dia els nostres alumnes el van passar en família. El dilluns al matí, els nostres alumnes van poder veure el funcionament del centre i de les classes.

El Senyor Alcalde de Marcillac ens adreça unes paraules de benvinguda.

A la tarda, després de dinar al menjador escolar, vam anar a Conques, parada de molts pelegrins del camí de Santiago. Allà, el mossèn Jean-Daniel ens va fer molt amablement una petita visita comentada. El dimarts vam anar a Rodez (el que correspondria a la capital de comarca). Els alumnes van gaudir d’una vista guiada de la catedral i del casc antic i van tenir temps lliure per passejar.

Aquí estem amb els nostres amics al seu institut.

El dimecres al matí va ser molt dur acomiadar-nos dels nostres amics peró havíem de tornar cap a Espanya. En camí, vam parar a Roquefort i vam fer la visita de les caves on vam aprendre com s’elabora el famós formatge del mateix nom. Finalment, vam arribar a Can Planas cap a les 19h. Després d’aquesta experiència tant enriquidora, ens queda preparar la vinguda dels nostres companys francesos el proper setembre a Barberà. Quina il•lusió de tornar-los a veure!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada