dimecres, 23 de juny de 2010

Acte de graduació dels alumnes de quart d'ESO

Ahir dimarts a les 5:30 de la tarda va tenir lloc l’acte de graduació dels alumnes de 4t d’ESO.Tot havia de ser a punt, a dos quarts de quatre van anar apareixent els músics, ells més informals, elles d’un negre rigorós i solemne.El tècnic de so del Casal Maria Feliu anava amunt i avall ajustant els greus i els aguts, focus, pantalles i tota aquesta parafernàlia. També es provava la projecció dels vídeos i el seu so.

Mitja hora abans van arribar els presentadors, la Laura i el Mario, i va començar a actuar la directora d’escena. Una vegada i una altra, torneu a repetir, les mans d’aquesta manera, la veu més potent, a poc a poc...

A fora la resta de companys de quart i alguns altres coneguts i amics de tercer, de batxillerat, els pares, els avis, esperaven pacientment a que arribes l’hora. A dos quarts de sis s’obren les portes i es van omplint els seients, fins que no va cabre ningú més, als seients, perquè pels passadissos i a la part de darrere havien quedat molts companys drets.

Els presentador comencen amb allò de: “Bona tarda som aquí perquè...”, però, és clar, tots sabíem perquè hi érem allí. Donen pas al grup musical i comencen a entrar a l’escenari les dues flautes travesseres Marina i Laura, els dos saxos Javier i Victor, els tres violins, Alba, Carolina i Patricia, les dues guitarres eléctriques, Marta i Eva i al piano Alicia. Un, dos, tres i comencen les dues peces, que podeu veure al vídeo, i ens deixen bocabadats. El públic aplaudeix amb entusiasme, que bé que ho han fet.A continuació comencen els parlaments. La coordinadora, la Antonia Ruiz que tots coneixem, comença amb un poema de Machado, doncs per alguna cosa ella és professora de castellano, i engega amb unes paraules, amb records de quan els que ara són de quart eren els de primer, i s’emociona i ens emociona a tots. Té paraules per tots, sobretot pels alumnes que han arribat fins a aquest punt de la seva vida i tenen tota una altra vida per davant.Carmen, la Directora, ens adreça unes paraules, convidant a molts a continuar el batxillerat al Can Planas i desitjant molta sort als que l’any vinent continuaran els seus estudis a altres centres.

Per acabar la Marina Bravo ens adreça unes paraules en nom de les i els alumnes.A continuació es crida a les tutores d’aquests grups de quart i, de mica en mica, van pujant els alumnes per recollir l’orla i el diploma que diu que tenen el Graduat de l’ESO. Petons, abraçades, encaixades de mans i una solemnitat en tots que ens fa entendre que avui és un dia molt important a les seves vides.Com no podia ser d’altra manera, per acabar la festa, l’AMPA ens ha preparat un piscolabis al menjador del institut i cap allà ens anem tots. Els nois i noies de quart aniran a celebrar-lo després pel seu compte amb el grupet d’amics i amigues, però això ja és una altra història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada