dilluns, 18 d’abril del 2011

J.A.S.P. la serie online universitaria

Lluís Muñoz, un ex-alumne de segon de Batxillerat del passat curs està fent estudis de comunicació audiovisual.

Amb els seus companys, entre els que es troba una altra antiga alumna, Laura Martínez, han fet un curt i han guanyat el tercer premi d’un concurs de l'Enginycat. A més han fet el capítol pilot d’una sèrie online anomenada J.A.S.P..


Jornada cultural del 15 d'abril

Aprofitant que el dia de Sant Jordi cau a dins de la Setmana Santa, aquest curs ho celebrem el 15 d’abril.

Abans del pati s’han fet tallers als diferents nivells. Els de primer d’ESO han fet auques, els de segon il•lustracions per diverses històries, els de tercer entreteniments i els de quart i de l’Aula d’acollida lectura de poemes.

Els alumnes de Batxillerat amb treballat la poesia del poeta Màrius Torres, del qual aquest any és celebra el centenari del seu naixement.

Desprès de la lectura de poemes de Maragall es va procedir al lliurament dels diferents premis i diplomes, del concurs literari, del concurs de fotografia matemàtica, i de les proves Cangur.

Una de les auques de primer d'ESO.




dissabte, 16 d’abril del 2011

Intercanvi amb el Collège Saint Joseph de Marcillac-Vallon

25 alumnes de 3ESO de l’INS Can Planas i les seves professores acompanyants vam marxar el dissabte 9 d’abril cap a França per fer l'Intercanvi entre l’INS Can Planas i el Collège Saint Joseph de Marcillac-Vallon (Aveyron, France).

Rebuda a Marcillac.

Vam parar a admirar el viaducte de Millau, magnífica obra arquitectural del britànic Norman Foster. Vam seguir el nostre camí fins a Marcillac-Vallon on ens esperaven els nostres companys francesos i les seves famílies. Vam berenar tots junts i cada alumne se’n va anar amb la seva familia anfitriona.

Aquí estem davant de l'Ajuntament.

El dia després, ens vam trobar a l’Ajuntament del poble on l’alcalde ens va fer un petit discurs de benvinguda. Just després, vam poder tastar refrescos i coca locals. La resta del dia els nostres alumnes el van passar en família. El dilluns al matí, els nostres alumnes van poder veure el funcionament del centre i de les classes.

El Senyor Alcalde de Marcillac ens adreça unes paraules de benvinguda.

A la tarda, després de dinar al menjador escolar, vam anar a Conques, parada de molts pelegrins del camí de Santiago. Allà, el mossèn Jean-Daniel ens va fer molt amablement una petita visita comentada. El dimarts vam anar a Rodez (el que correspondria a la capital de comarca). Els alumnes van gaudir d’una vista guiada de la catedral i del casc antic i van tenir temps lliure per passejar.

Aquí estem amb els nostres amics al seu institut.

El dimecres al matí va ser molt dur acomiadar-nos dels nostres amics peró havíem de tornar cap a Espanya. En camí, vam parar a Roquefort i vam fer la visita de les caves on vam aprendre com s’elabora el famós formatge del mateix nom. Finalment, vam arribar a Can Planas cap a les 19h. Després d’aquesta experiència tant enriquidora, ens queda preparar la vinguda dels nostres companys francesos el proper setembre a Barberà. Quina il•lusió de tornar-los a veure!




divendres, 15 d’abril del 2011

Visita al Parc Eòlic de Rubió

Els alumnes de 2n d'ESO van fer una visita al Parc Eòlic de Rubió per tal de veure aquells grans aerogeneradors i fer un taller sobre energia i energies renovables.

Aquest parc es va muntar al desembre de 2004. El parc eòlic de la Serra de Rubió es troba situat a la comarca de l'Anoia entre els termes municipals de Rubió i Castellfollit del Boix (Prop d'Igualada). Disposa de 33 aerogeneradors de 1.500 Kw amb una potència total de 49,5 Mw, suficient per proveir a 35.000 famílies.

La inversió per part d'Acciona Energia va ser de 50 milions d'euros. La durada del parc s'estima en 20 anys i reportarà 70.000 € anuals, en concepte de cànons i contribucions, als municipis en els quals s'assenta. L'aerogenerador AW-1.500 produeix electricitat a 12.000 volts que s'injecta a la xarxa a 220.000 volts. Les torres d'acer tubulars pesen 120 tones i mesuren 80 metres d'altura. Les pales mesuren 37,4 metres i pesen 6.800 Kg. En conjunt cada aerogenerador pesa 200 tones.

Aquest tipus d'aerogenerador comença a funcionar amb vents de 3 metres per segon de velocitat. A 6 m/s té una potència de 300 Kw i a 12 m/s aconsegueixen la seva potència nominal. Una vegada arribat el vent a 18 m/s l'aerogenerador es desorienta per no sofrir danys. La velocitat de gir del rotor pot arribar a ser de 16,7 r.p.m., la qual cosa suposa una velocitat en l'eix del generador elèctric d'entre 800 i 1.200 r.p.m.




SCHOOL’S OUT

El passat 12 d’Abril vam anar a L’AUDITORI MARIA FELIU a veure dues obres de teatre en anglès SCHOOL’S OUT (1r, 2n, i 3r ESO) i CLEVER CLASSICS (4t i Batxillerat) a càrrec de la Companyia CLEVER PANTS.

Tot va anar d’allò mês bé i els nois i noies van poder gaudir de dues representacions interactives i 100% en anglès.

Una escena de CLEVER CLASSICS.

Se sent alguna cosa...

Una alumna que llegeix poesia

Nayomi és una alumna de primer d'ESO que llegeix i escriu poesia, això la fa diferent. Hem aprofitat la proximitat de la festivitat de Sant Jordi per fer-li una petita entrevista.


P: Com et dius?
R: Nayomi Terrazas Benavides.

P: Quina edat tens?
R: Tinc 13 anys.

P: A on vas néixer?
R: Vaig néixer a Xile i ja fa 11 anys i mig que visc a Espanya.

P: Com és la teva família?
R: Tinc una germana que es diu Alejandra , la meva mare M. Alejandra i la meva avia Ilda.

P: Com és que llegeixes poesia?
R: Llegeixo poesia perquè m’agrada i perquè és molt més bonica que la prosa.

P: Des de quan llegeixes poesia?
R: Llegeixo poesia des de que tenia 9 anys.

P: En castellà, en català o en totes dues?
R: En castellà i en català les llegeixo.

P: Te’n recordes de quin va ser el primer poema o autor que vas llegir?
R: El primer poema que vaig llegir es diu “El cargol” del “Bestiari”.

P: Què trobes a la poesia que no trobes a la prosa?
R: La poesia té musicalitat, ritme i més concordança que la prosa.

P: A on t’agrada llegir ?
R: Per mi un entorn recomanable per llegir poemes seria: Anar-te a la muntanya, la biblioteca o a on estiguessis sol.

P: Quins autors ens pots recomanar?
R: Els autors que més m’agraden i que recomanaria són: Julio Rodríguez i Pablo Neruda.

P: Quin poema hi ha que t’agradi molt?
R: Un poema que m’agrada molt és el següent:
La Rosa

Yo vi la rosa clausurada,
Primera de la armonía,
Tranquilamente futura,
Su perfección sin porfía,
Serenaba al ruiseñor,
cruel en el esplendor,
Espiral del gorgorito.
Y al aire ciñó el espacio,
que tiñe su pelo de color blanco. (Jorge Guillén)
P: Ens pots escriure alguna poesia de les teves?
R: Una poesia meva:
Sola estoy

Sola estoy,
no se que hacer,
me agobio al pensar,
y a nadie puedo preguntar.
Estoy sola,
y no soy feliz,
amigos no tengo,
y los busco sin fin.
¿Moriré sola?
No lo sé,
¿Lo sabes tu?
¿Porque pregunto,
si nadie me ve?

dimarts, 12 d’abril del 2011

Visita al MNACTEC

Avui dimarts els alumnes de primer d’ESO han anat al MNACTEC de Terrassa, per tal de veure l’exposició Tot és Química i L’Homo Faber.

El MNACTEC és el Museu Nacional de la Tècnica de Catalunya i te seus a molts llocs de caire industrial d’arreu del Principat.

També hem vist l'exposició sobre el transport, amb un bon conjunt de cotxes i camions antics.

MERCATEC 2011

Els dies 5 i 6 d’abril va tenir lloc al vestíbul de l'Escola de Enginyers de Terrassa, el setè MERCATEC Vallès a l´EET de Terrassa.

El nostre centre va ser qui va presentar més treballs i més alumnes a l’exposició. D’un total de 81 projectes els nostres alumnes van fer una Ràdio de Galena (Maria Ballesta, Alba Fernández, Diana Hernández, Anna Olmo), un Detector d’humitat (Robert Lara, David Moran, Sergio Gudiño, Kevin Pérez), un tricicle xinès amb comandament a distancia (Laia Migallon, Mar Arqueta, Joaquim Gonzàlez, Osarugue Adetupe, Paula Gómez, Mouad Klhile, Patricia Romero, Anna Margalef, Deborah López, Daniel Rivero, Nicolás Rivero, Roger Perez, Olga López, Nil García, Àlex Fincias, Joan Rey, Marc Arriaza, Ainoha Cañabee, Sandra Vilaró, Meritxell Zapata, Ana Nicolás), l’entorn de la web 2.0 (Mireia Aráez, Kevin Dumont, Andreu Mauri, Álvaro Castagno), una Maqueta de l’Ictineu II (Marc Martín, Víctor Romero, Ingrid Santini, Ariadna Serrano), ROV el robot submarí (Aleix Gil, Adrián Gómez, Alba Martín), un Robot seguidor de línia 4x4 (David Morán, Ivan Pulpón), un Escaire (Iván Cordero, Jessica Camacho, Tomás Morante), una Capseta de fusta (Mireia Vazquez, María Vega, Alba Oliva, Paula Olivares, Jomaira Tixicuro), un Sistema electropneumàtic de selecció (Àlex Duran, Dalí Sanchez, Pablo Bareas, Saito Castro, Adrián González) i un Simulador d’una central nuclear PWR (Adrián González, Pablo Bareas).

Entre les activitats que van poder fer els nostres alumnes expositors i els visitants de d’optativa de tecnologia de quart d’ESO hi eren els d’Autòmats (Lluis Ribas), Invents (Ramon Magem) , Mecanitzat, Alta tensió, Des d’Arquímedes fins a Einstein (Daniel Jiménez Albiac) i Plató de TV.

dissabte, 2 d’abril del 2011

Grupo Callejuela

L'alumne de primer de batxillerat Toni Valenzuela és la meitat del Grupo Callejuela, que ja ha gravat el seu primer senzill ("Todo como antes") als estudis d'Ememrecords.

Aquest grup actua sovint a la festa de l'Hermandad Nuestra Señora del Rocio de Sabadell.

GLOBE at night

El passat dijous 31 de març entre les 8:30 i les 9:30 de la nit un grup d'alumnes de primer d'ESO i els seus familiars, dirigits per alguns professors de matemàtiques van portar a terme una activitat d'observació del cel organitzada pel programa GLOBE, anomenada globeatnight.

Es tracta de fer una observació de la zona del cel ocupada per la constel·lació de Leo i en funció de la quantitat d'estels que es poden veure, valorar la qualitat de l'atmosfera, en quant a la contaminació lumínica.

A continuació es poden veure les dades corresponents a l'observació feta per nosaltres.

Tothom pot fer una observació i introduir les dades, fins al proper dilluns 4 d'abril.

Equips de futbol

Al nostre institut tenim 3 equips de futbol sala. N’hi ha un femení, i dos masculins. Un dels masculins es cadet i l’altre es infantil, i el femení es cadet. Entrenem 2 dies a la setmana el dimecres i els divendres i normalment juguem els dissabtes.

L’equip femení.

Les nenes anem primeres a la lliga, només hem perdut un partit el del 29-1-11 que varem jugar al nostre institut contra l’equip Gorgs de Cerdanyola i que varem perdre per 1 a 3, però a la tornada varem guanyarer 0 a 5. La nostre capitana és Paula Cascán, la numero 22 i els nostres entrenadors són el Rubén Palma i el Pere Pubill. Finalment les nenes vam guanyar la lliga i ara ens anem a les territorials. Molta sort!!

L’equip masculí cadet.

Els nens cadets van setens a la lliga amb 19 punts, a 20 punts del primers. Els 3 primers equips són: Lluís Companys A amb 39 punts, La Ribera amb 30 i el Lluís Companys C amb 27 punts. El capità d’aquest equip és el Cristian Fuentes amb el numero 7 i el segon capità és Pedro Ramón García amb el numero 9. L'entrenador és Rubén de León Gonzalez. Esperem que tinguin molta sort i puguin quedar entre els 3 primers, amb molt d‘esforç tot es possible. Anims Van Planas!!

L’equip masculí infantil.

Els nens infantils van primers en la lliga amb 46 punts després amb 37 punts estan empatats el Gorgs A i el Gorgs B. El capitá d’aquest equip és David Benítez, amb el numero 10. El seu entrenador és Miquel Martinez. L’equip que el 30 d'abril de 2011 estigui classificat primer, anirà a la fase de sectors. De moment tenim al nostre Can Planas en aquest lloc i esperem que sigui així. Sort Can Planas!

Sandra López (4t D)

Lluitant per la pilota.

L'equip femení.

L'equip masculí infantil.

Un partit a casa nostra.

Entrenaments.

Avancem ràpids.

Tothom endavant.

L'equip masculí cadet.

Gran final.